De internationale clash

BBQ

Voor deze battle verlaten we het Europese continent en gaan we ons geluk iets verder zoeken.
Een Australische graangevoederde Black Angus tegenover een Argentijnse Black Angus.

Australische Black Angus 120 graangevoederd

De oorsprong van de Angus ligt in Schotland, maar dit succesverhaal heeft ondertussen alle continenten veroverd.
Rond 1840 werd de Black Angus naar Australië geïmporteerd, om daar uit te groeien tot één van de populairste soorten van het continent. Geheel volgens de rijke Australische vleescultuur, worden deze dieren uitstekend verzorgd en worden ze met graan gevoedered alvorens geslacht te worden.

Beide stukken vlees werden online besteld bij Gustor.
Gustor is een ambachtelijke slagerij gelegen te Koksijde. Ze hebben een zeer ruim assortiment aan kwaliteitsvlees voor elke gelegenheid. Vakmanschap wordt hier hoog in het vaandel gedragen alsook oog voor detail bij de selectie die ze aanbieden. Via hun webshop kan je zeer snel online bestellen en laten leveren.

Onze intercontinentale vleesjes hebben gemarineerd in een subtiele mengeling van zout, peper, olijfolie, soja en tijm. Soja breekt de spieren af om zo nog een malser resultaat te verkrijgen. Voor deze battle, hebben we beide stukken gebakken in de vuurschaal. Eerst goed laten opwarmen, insmeren met boter om daarna elk stuk 2 minuten langs elke kant dicht te schroeien. Vervolgens ongeveer een 2 minuutjes per kant laten garen voor een perfect resultaat.

Argentijnse Black Angus

Onze Argentijnse Rib-Eye is natuurlijk grasgevoederd. De Argentijnse Pampas staat namelijk bekend voor zijn grote diversiteit aan smaakvolle gras- en kruidensoorten. De Argentijnse overheid heeft over de volledige keten controlesystemen die tot de strengste ter wereld behoren en bijgevolg garant staan voor een heerlijk stukje natuurlijk gekweekt vlees

Beide stukken vlees werden online besteld bij Gustor.
Gustor is een ambachtelijke slagerij gelegen te Koksijde. Ze hebben een zeer ruim assortiment aan kwaliteitsvlees voor elke gelegenheid. Vakmanschap wordt hier hoog in het vaandel gedragen alsook oog voor detail bij de selectie die ze aanbieden. Via hun webshop kan je zeer snel online bestellen en laten leveren.

Onze intercontinentale vleesjes hebben gemarineerd in een subtiele mengeling van zout, peper, olijfolie, soja en tijm. Soja breekt de spieren af om zo nog een malser resultaat te verkrijgen. Voor deze battle, hebben we beide stukken gebakken in de vuurschaal. Eerst goed laten opwarmen, insmeren met boter om daarna elk stuk 2 minuten langs elke kant dicht te schroeien. Vervolgens ongeveer een 2 minuutjes per kant laten garen voor een perfect resultaat.

Tijd om deze 2 heerlijke stukken kwaliteitsvlees te proeven. Bijgestaan door een Art Malts SV Whitlaw 2013 Single Malt Whisky, beginnen we onze smaaktest.

Ons gedacht

Beginnen doen wet met de Argentijnse Black Anguns. Het valt op dat het om een zeer zacht stuk vlees gaat, alles is goed in balans, qua vlees en vet.
De smaak van het vlees, is zeer subtiel en zeker niet opvallend aan-of afwezig. Er is, ondanks het feit dat deze steak niet gerijpt is, toch een zachte nasmaak.
De Australische Black Angus is sappig en zacht. Een 'braaf' stuk vlees, maar toch zeer mooi van textuur. Het viel ons op dat bij de eerste happen er niet echt iets opviel, maar nadat deze steak de tijd had gekregen om iets langer te ademenen, werd de smaak meer en meer uitgesproken.

Score
Argentijnse Black Angus: 76/100
Australische Black Angus: 79/100

Online vlees bestellen

Het blijft een struikelblok: online vlees bestellen. Hoe zal dit aankomen, is de verpakking voldoende, zal het vers blijven, zal het gekoeld blijven, ...
Onze ervaring met Gustor was alvast voor herhaling vatbaar. Er kan online besteld worden uit een ruim assortiment. Daarnaast heb je de keuze wanneer de levering zal plaatsvinden. Dit gebeurt ook effectief op het door ons gekozen moment. De verpakking was perfect gekoeld en de stukken werden mooi luchtdicht geleverd.
Online bestellen, is voor ons dus zeer goed meegevallen. Al misten we de babbel bij de slager van vlees en bloed.

Voor allebei is de Australische Black Angus de winnaar van onze internationale battle.
Aangezien deze stukken bij dezelfde slager gekocht zijn, is er geen winnaar en blijven we hangen op een gelijkspel.

Meat Cowboys verdict

Met een score van 79/100 is de Australische Black Angus deze maand onze winnaar.
Deze steak heeft een perfecte textuur, is sappig en mals en heeft vooral een zeer mooie uitgesproken smaak als je het even laten ademen.

De Argentijnse Black Angus behaalt een Meat Cowboys score van 76/100.
Dit is zeker een lekker, zacht stuk kwaliteitsvlees die perfect past bij elke gelegenheid. Dit zorgt er ook voor dat het stuk een beetje te braaf is voor onze smaak.

Gallery Thumb 1 Gallery Thumb 2 Gallery Thumb 3 Gallery Thumb 4 Gallery Thumb 5